Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Прийшли на Київщину разом з окупантами: двом екснардепам повідомили про підозру у держзраді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у державній зраді двом колишнім народним депутатам України та так званому «міністру закордонних справ» «ДНР».

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у лютому поточного року підозрювані незаконно перетнули державний кордон України поза встановлених пунктів пропуску. В супроводі російських військових вони приїхали до села Катюжанка Вишгородського району Київської області, яке на той час перебувало під окупацією ворожих збройних сил. Вказані особи перейшли на бік ворога та пропагували «ідею руського миру» серед місцевого населення, надавали інтерв’ю антиукраїнського характеру представникам ЗМІ країни-агресора. Вони закликали місцевих жителів підтримувати окупаційну владу та визнати її легітимність.

Крім того, підозрювані відвідали штаб окупантів, що базувався на території сільської школи. Там військові збройних сил рф обладнали бойові позиції для військової техніки, зберігали зброю, боєприпаси та пальне. На шкільному стадіоні був обладнаний посадковий майданчик для ворожих гелікоптерів, та бойові позиції РСЗВ «ГРАД». Звідти окупанти кожну ніч вели обстріли позицій ЗСУ. Також на території школи розташовувались приміщення для допитів громадян України, в тому числі полонених.

Підозру оголошено за фактом державної зради і незаконного перетину державного кордону України (ч. 1 ст. 332-2, ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу 1 відділу Управління контррозвідувальних заходів по боротьбі з тероризмом Департаменту захисту національної державності СБУ.

Підозрювані приїхали на окуповану Київщину з військами рашистів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний

Нагору