Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Екскурсії в зруйновані війною міста: Держтуризм ініціює створення маршрутів

Державне агентство розвитку туризму ініціює створення концепції відвідування місць пам’яті російсько-української війни, аби якомога більше людей побачили злочини росії проти України. Перші маршрути хочуть створити в Ірпені, Бучі, Гостомелі та Макарові. 

Як повідомляє Інформатор, що про це розповіли на обговоренні “Концепція відвідування місць пам’яті російсько-української війни”.

14 вересня відбулося обговорення концепції та створення маршрутів по місцях російсько-української війни. На ній були присутні представники влади, а також громадськість.

“Для нас важливо напрацювати взагалі таку культуру, правила і ті сенси, які ми будемо нести під час відвідування місць пам’яті. Оскільки це має високе історичне, етико-культурне значення для самих українців, а також і для майбутніх поколінь. Обговорення концепції передбачає дуже широке коло учасників, це має бути спільна робота державних діячів, істориків, культурологів, військових експертів, дизайнерів, архітекторів туристичної спільноти”, – наголосила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

“Відвідування цих міст – це не туризм в класичному розумінні. Це місця як мужності, так і трагедії, і в цьому важкість взагалі роботи з маршрутами”, – додав заступник голови Київської обласної військової адміністрації Олег Торкунов.

На даному етапі до ініціативної групи увійшли представники Міністерства інфраструктури, Міністерства культури та інформаційної політики, Інституту національної пам’яті, Державного агентства розвитку туризму, Київської ОВА, а також місцевих громад і громадських організацій.

Раніше ми повідомляли, що компанія Visit Ukraine запускала туристичні маршрути до зруйнованих війною міст, що на Київщині, але все ж вирішили закрити цю серію турів ще до початку реалізації проєкту. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору