Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Пожежа складів у Горенці через обстріл рашистів завдала понад 23 млн грн збитків довкіллю – екологи

На Київщині горіння складських приміщень у селі Горенка Бучанського району, яке сталося внаслідок артилерійського обстрілу росіян навесні 2022 року, завдало понад 23 млн грн збитків довкіллю України.

Як пише Інформатор, про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Згідно повідомлення, внаслідок артилерійського обстрілу навесні 2022 року, відбулось загоряння офісно-складського комплексу дистриб’ютора електронної техніки «Фокстрот» в с. Горенка. Загальна площа комплексу становила 43 тис. кв. метрів.

У результаті горіння в атмосферне повітря Київщини потрапило понад 4 тис. тонн забруднюючих речовин, серед них діоксид азоту, діоксид вуглецю, ангідрид сірчистий та важкі метали.

Загальна сума збитків, завданих у результаті потрапляння небезпечних речовин в атмосферу, складає 7,3 млн грн, кажуть екологи.

Інспектори також виявили, що в результаті обстрілу та загоряння відбулося засмічення та забруднення земельних ресурсів нафтопродуктами та маслами.

У результаті проведених інспекцією інструментально-лабораторних досліджень зразків ґрунту, встановлено перевищення гранично-допустимих концентрацій нафтопродуктів у 43 рази та маслами у 23 рази.

Розмір шкоди завданої землі, ґрунтам внаслідок збройної агресії росії, становить 16 млн грн, резюмували спеціалісти.

У результаті горіння в повітря потрапило понад 4 тис. тонн забруднюючих речовин

Землі також значно забруднені

Як повідомляв Інформатор, в середині серпня на деокупованій території Київської області стартував пілотний проєкт з утилізації та переробки будівельного сміття, об’єми якого можуть бути критичними для екології.

В результаті руйнувань лише в Бучанській територіальній громаді Київщини накопичено більше 2 млн тонн будівельного сміття. Такі розміри можуть бути загрозливими для довкілля, тому вирішувати цю проблему необхідно з використанням передових світових технологій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Державна екологічна інспекція Столичного округу

Нагору