Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині завершено розслідування щодо офіцера «миротворчої» бригади рф, який жорстоко поводився з населенням

На Київщині завершено розслідування стосовно старшого лейтенанта – командира мотострілецької роти 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил росії, який жорстоко поводився з мирним населенням.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

В порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно офіцера за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням та віддання наказу про вчинення таких дій (ч. 1 ст. 438 КК України) скеровано до суду.

Встановлено, що обвинувачений у березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Мокрець, спільно з іншими російськими військовими взяли у полон двох мирних мешканців, які не мали зброї та не брали участі у бойових діях.

Старший лейтенант під час незаконного допиту принижував полонених. Він вимагав від чоловіків надати інформацію стосовно інших проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Не отримавши необхідних даних, окупант вдягнув тактичні рукавиці з пластиковими вставками та бив потерпілих по обличчю і голові. За його наказом полонені зняли з себе весь одяг, після чого їх продовжили бити та змусили спуститися до підвалу.

Встановлено, що в березні 2022 року в с. Заворичі Броварського району він разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит місцевого мешканця.

У той час повз домоволодіння на скутері проїжджав інший цивільний громадянин. На виконання наказу командира роти окупанти з автоматичної зброї відкрили по ньому вогонь, внаслідок чого потерпілий отримав поранення.

Цей офіцер збройних сил рф на офіційному сайті міноборони країни-агресора відзначений як взірець мужності та героїзму для інших військовослужбовців, що брали участь у збройній агресії проти України.

Обвинувальний акт стосовно офіцера скеровано до суду

Досудове розслідування здійснювало ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Раніше Інформатор повідомляв, що на Київщині завершено розслідування щодо командира бойової машини рф, який катував мирних жителів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору