Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

СБУ вручила підозру відомому блогеру, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ

Служба безпеки України повідомила про підозру у злочині відомому столичному блогеру, який знімав для російських ЗМІ провокативні стріми з дискредитацією Збройних Сил України.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на допис пресслужби ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Служба безпеки задокументувала у Києві інформаційно-підривну діяльність блогера, який поширював російську пропаганду.

Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон, або автотранспорту українських захисників на території Київщини.

У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів.

Відзняті «сюжети» провокатор викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

Встановлено, що деструктивний контент широко використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових «новин» щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Таке провокативне відео представники спецслужб рф використали для «розгону» дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

СБУ не повідомляє ім’я підозрюваного, але українські ЗМІ повідомляють, що мова йде про про засновника ресурсу dtp.kiev.ua. Влада Антонова.

Блогер отримав підозру у злочині

Провокативні дописи блогера

Блогеру вручають підозру

Раніше Інформатор повідомляв, що на Київщині заочно повідомили про підозру у державній зраді двом колишнім народним депутатам України та так званому «міністру закордонних справ» «ДНР», які прибули на окуповані території БІГ-регіону з російськими військами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний
Фото: ГУ СБУ у Києві та області

Нагору