Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Ідентифікували ще одного російського військового, причетного до вбивства цивільного чоловіка в Ірпені

Головне слідче управління Нацполіції підозрює 25-річного російського військового Олександра Тимофєєва у жорстокому поводженні з цивільним населенням в Ірпені та інших порушеннях законів та звичаїв війни. 

Про це пише Інформатор з посиланням на повідомлення про підозру від Офісу генерального прокурора.

5 березня 2022 року 25-річний громадянин росії молодший сержант Олександр Тимофєєв, перебуваючи на посаді механік-водій 1-го десантно-штурмового взводу, 5-ї десантно-штурмової роти, 234-го гвардійського Чорноморського ордена Кутузова ім. Олександра Невського десантно-штурмового полку перебував в Ірпені на території житлового комплексу Green Yard, де у нього виник умисел на жорстоке, образливе та принижуюче ставлення до цивільного чоловіка.

Підозрюваний разом із невстановленими особами незаконно проникли до квартири, що по вул. Білокур і там виявили потерпілого та ще 2-х цивільних чоловіків. Першого повели до під’їзду сусіднього будинку.

Переконавшись у проукраїнській позиції цивільного беззбройного чоловіка, застосували до нього фізичне насильство: нанесення численних ударів ногами та руками по тілу чоловіка, який знаходився у безпорадному стані зі зв’язаними за спиною руками. Тим самим, спричинивши останньому тілесні ушкодження та фізичні страждання.

Далі з метою уникнення опору зі сторони потерпілого, зв’язали його мотузкою у горизонтальному положенні та скотили із схилу. Після чого, інший не встановлений окупант здійснив 7 пострілів у тіло цивільного. В результаті цих травм чоловік загинув.

Таким чином Тимофєєв O.M. підозрюється за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України (жорстоке поводження з цивільним населенням, інших порушеннях законів та звичаїв війни).

Раніше ми писали, що судитимуть 10 військових рф за злочини в Бучі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору