Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Катували та погрожували: судитимуть 10 військових рф за злочини в Бучі

Бучанська окружна прокуратура завершила розслідування щодо 10 військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ ЗС росії, які обвинувачуються у жорстокому поводженні з цивільним населенням у Бучі, порушенні законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Встановлено, що під час окупації Бучі, впродовж березня 2022 року окупанти тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участь у бойових діях і не мали зброї. Вони не забезпечували утримуваних продуктами харчування та питною водою.

Обвинувачені позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їх напрямку.

Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці, аби отримати інформацію про розташування ЗСУ та територіальної оборони. Окупанти також грабували місцевих, забираючи особисті речі та побутову техніку.

Вказаних осіб оголошено у розшук з метою їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Підозрювані

Як повідомляв Інформатор, на Київщині завершено розслідування щодо командира бойової машини рф, який катував мирних жителів.

18 вересня Генштаб ЗСУ також повідомляв, що 64-а російська бригада, причетна до подій у Бучі, втратила понад 90% особового складу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Фото: Київська обласна прокуратура

Нагору