Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Макарів: KSE Institute оцінив збитки селища у $133,5 млн

Аналітичний центр при Київській школі економіки KSE Institute оцінив збитки інфраструктури селища міського типу Макарів Бучанського району, які спричинили російські окупанти, у $133,5 млн.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на звіт KSE Institute, який був опублікований у четвер, 29 вересня.

Село Макарів з кінця лютого і до квітня потерпав від постійних ракетних та артилерійських обстрілів росіян. За цей час у селі зруйновано та пошкоджено 2305 будівель — це майже 30% споруд від загальної кількості. З них 704 зазнали повного або сильного руйнувань.

Найбільша частка пошкоджених та зруйнованих споруд — 1942, або 84,3% — це приватні та багатоквартирні будинки, таунхауси, гаражі, теплиці та присадибні будівлі площею 327 тис. кв. м. Загальна сума цих збитків – $67,03 млн.

Соціальна інфраструктура Макарова зазнала збитків на $34,2 млн: знищено 3 дитячих садка, 3 школи та коледжі, бібліотеку, 4 ветеринарні клініки, 2 лабораторії, приватну лікарню, реабілітаційний центр, 2 музеї, церкву, радіовежу, 17 продуктових магазинів, а також 3 заклади харчування.

Окупанти пошкодили та зруйнували 176 обʼєктів, що належать до промислової інфраструктури, серед них 19 складів, 71 господарська споруда, 78 промислових будівель. Сума збитків – $27,3 млн.

У $4,6 млн аналітики оцінили збитки, завдані адмінбудівлям селища – пошкоджено та зруйновано 2 поштові відділення, пожежну частину, відділення поліції, лісництво, 7 з 10 урядових та адмінбудівель. Крім того, $400 тис. Макарів втратив через пошкодження обʼєктів електро-, газо-, тепло- та водопостачання, а також будівель комунального господарства.

Загальна сума збитків – $133,5 млн.

Ці дані KSE Institute опубліковані в рамках проєкту «Росія заплатить». Оцінка втрат селища Макарів здійснювалася на основі даних через оцифрування високоточних знімків з дронів. На сьогодні  – це найточніші дані оцінки збитків населеного пункту.

Оцінка завданих збитків селища Макарів

Нагадаємо, що KSE Institute в середині вересня опублікували оцінку втрат внаслідок війни селища Бородянки, Бучанського району. Сума збитків склала майже $150 млн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору