Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Мінкульт відкрив збір коштів на відбудову знищеного окупантами Ірпінського будинку культури

Міністерство культури та інформаційної політики збирає кошти на відбудову зруйнованого окупантами будинку культури в Ірпені та закликає небайдужих долучитися до ініціативи. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Центральний будинок культури в місті Ірпінь відкрили ще восени 1954 року, це був один із перших серед подібних закладів на території України після Другої світової війни. Йому було майже 70 років.

Після 24 лютого російські окупанти під час обстрілів сильно пошкодили фасади, інтер’єри та перекриття будівлі культурного закладу; тепер він потребує відновлення.

Міністерство культури наголосило, що на відновлення будинку культури необхідно майже 205 млн грн. Також 12,8 млн грн з цих коштів вони витратять на проведення науково-проєктних робіт, що визначать повний обсяг робіт необхідних задля відновлення будівлі.

Після деокупації зруйнований будинок культури не залишився поза увагою відомих людей. Його обстріляний фасад став символом кліпу на пісню англійського співака Еда Ширана в колаборації з українським гуртом “Антитіла”. А ще біля закладу виступив видатний литовський піаніст Даріус Мажинтас.

Також на зруйнованому Ірпінському будинку культури художник із Лос-Анджелеса створив стінопис із соняхами на знак підтримки.

Зруйнований фасад будинку культури

Масштаби руйнувань в середині культурного закладу

Знищена стіна та дах будинку культури

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору