Коломия До сайту

Пошук воєнних злочинців: хто катував і розстрілював людей у Лісовій Бучі

Поліція просить допомогти розслідувати вбивство п’ятьох мирних жителів у дитячому таборі «Променистий» під час російської окупації.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Національну поліцію України, працівники Головного слідчого управління звертаються до свідків трагічних подій 12 березня 2022 року в Бучанському регіоні. Як уже встановило слідство, того ранку жителі Гостомеля Сергій Матьошко, Дмитро Шульмейстер, Володимир Бойченко, Віктор Прудько та Валерій Прудько виїхали в напрямку Бучі на вантажному мікроавтобусі Peugeot Boxer. Надвечір того ж дня покинутий обстріляний бусик стояв на бучанській вул. Вокзальна, 136.

Уже після деокупації Бучі на початку квітня тіла п’ятьох розстріляних чоловіків виявили в підвалі дитячого оздоровчого табору «Променистий», на вул. Вокзальна, 123.

У Нацполіції просять вийти на зв’язок усіх, хто може надати слідству додаткову корисну інформацію щодо:

А також осіб, які:

За словами старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України Сергія Гуменюка, особливо корисними будуть фото- та відеоматеріали, де зафіксовані російські військові.

Інформацію можна повідомити за номерами (098) 236-89-95, (067) 999-92-90 або 102.

Фото розстріляних у “Променистому”

Мікроавтобус розстріляних у “Променистому”

Раніше Інформатор повідомляв про підвал жаху в дитячому таборі «Променистий». Також ми писали, що поліція виявила на деокупованій Київщині три російські катівні, дві з яких у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Оксана Лук’яненко
Фото: Бучанська міськрада