Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Переправа чи меморіал: Мінкульт пропонує обговорити долю Романівського мосту

Мінкульт пропонує обговорити проєкт концепції меморіального історико-архітектурного комплексу «Відкритий перелом» на зруйнованому Романівському мості як пам’ять про трагічні події збройної агресії рф проти України в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Громадськості пропонують для обговорення проєкт концепції меморіального історико-архітектурного комплексу «Відкритий перелом» як увіковічення пам’яті про трагічні події збройної агресії росії проти України у місті Ірпені.

Міністерство культури нагадує, що для мешканців населених пунктів, на території яких точилися запеклі бої, переправа через річку Ірпінь була чи не єдиним шляхом порятунку від окупантів. Саме з цього місця, з допомогою наших захисників і захисниць, люди евакуювалися в бік Києва.

Фото з українцями, які ховаються під зруйнованим мостом, розлетілися міжнародними виданнями. Світ запам’ятав історію цього місця саме за кадрами «перелому».

Одним із завдань, які автори проєкту поставили перед собою при його розробці – збереження пам’яті. За концепцією, це місце має стати локальним центром для вшанування героїв України та жертв війни.

Мінкульт наголосив, що можна надсилати зауваження і пропозиції до проєкту концепції до 30 жовтня 2022 року на електронну адресу: tomyn.m@mkip.gov.ua.

Запропонований проєкт від Мінкульту:

Раніше ми писали, що Мінкульт відкрив збір коштів на відбудову знищеного окупантами Ірпінського будинку культури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору