Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Нічні вибухи: Київщину атакували дрони-камікадзе

Від ворожих ударів цієї ночі здригнулася Біла Церква. 6 вибухів зруйнували інфраструктурний об’єкт, поранено людину.

У Білій Церкві ліквідовують наслідки нічної атаки з повітря. Як повідомляє Інформатор із посиланням на очільника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу, ворог задіяв дрони-камікадзе типу Shahed-136. Куди саме влучили, наразі офіційно не повідомляють, відомо лише, що значної шкоди зазнала інфраструктура та постраждала людина. Станом на десяту ранку на місці прильотів усе ще палала масштабна пожежа. Із вогнем борються зо шість десятків рятувальників, задіяно 15 одиниць техніки Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Як розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, усього росія запустила в бік Київщини 12 безпілотників-убивць, половину з них вдалося знищити Силам протиповітряної оборони: три збили підняті в небо винищувачі, ще три вразили з землі ракетно-зенітні війська. Утім шістьом «шахідам» таки вдалося досягти цілі за сотні кілометрів від місця запуску.

Водночас начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов наголосив, що завдяки своєчасному реагуванню на сигнали повітряної тривоги вдалося уникнути загибелі громадян. Сирени цієї ночі не вмовкали на Київщині впродовж усієї ночі. Перший сигнал пролунав о пів на другу, а остаточно загроза минула лише близько восьмої ранку. Поліцейський очільник закликав громадян обов’язково повідомляти про підозрілі об’єкти на 102. Правоохоронці інформацію перевірять та оперативно скерують до відповідних служб або силових структур. Не нехтувати сигналами повітряної тривоги й правилами безпеки попросив мешканців і голова військової обладміністрації.

Як раніше вже писав Інформатор, влада Київщини закликає дотримуватися комендантської години та не ігнорувати повітряні тривоги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Оксана Лук’яненко

Фото/відео з соцмереж

Нагору