Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

“Акустичне насильство”: в Україні заборонять вмикати музику в громадському транспорті

Із 7 жовтня в Україні набирає чинності Закон України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Закон України.

Із 7 жовтня водіям в громадському транспорті за законом буде заборонено відтворювати в салоні музику, або звуки фільмів чи інші звукові сигнали, окрім інформації про поїздку. Це поширюються як на міський транспорт, так і на приміські, міжміські, міжнародні маршрути.

Цей закон поширюється і на пасажирів: їм не можна буде голосно слухати музику, водій матиме право висадити таких правопорушників. Але дозволено транслювати звук музики чи фільмів через навушники.

В салоні таксі вмикати музику буде також заборонено без згоди всіх пасажирів.

Зазначимо, цим законом також заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків. Та забороняється проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці, які є громадянами держави-агресора. Виняток стосується лише співаків, які публічно засуджують агресію проти України.

Інфографіка від “Простору свободи”

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору