Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Німеччині зафіксували злочини росіян під час окупації Бучі: мер міста дав свідчення

У Німеччині Бучанський міський голова Анатолій Федорук дав свідчення Федеральній поліції про злочини росіян, які вони скоїли під час окупації в Бучі в березні 2022 року.

Про це Інформатор пише з посиланням на Telegram-канал мера Бучі Анатолія Федорука.

Федорук повідомив, що дав свідчення Федеральній поліції Німеччини про злочини росіян, які він особисто бачив під час перебування в окупації в Бучі у березні.

“Органи кримінального переслідування Федеративної Республіки Німеччини та Міжнародний кримінальний суд (ICC) разом з Україною й іншими країнами ведуть розслідування війни росії проти України. Тож прошу не лише бучанців, а й усіх українців, що перебувають за кордоном, сприяти цьому процесу”, – закликає мер міста.

Також Федорук зазначив, що Федеральна прокуратура Німеччини вже притягнула до суду трьох чоловіків в рамках розслідування війни в Сирії та злочинів режиму Асада. “Важливо, щоб аналогічна модель покарання була застосована й щодо режиму Путіна та воєнних злочинців з росії”, – зазначив міський голова.

Увага!

Якщо ви мешкаєте на території Німеччини і були свідком чи жертвою воєнних злочинів – повідомте про це в найближчий відділок поліції. Більше інформації про це на сайті Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку.

Інформаційна листівка щодо воєнних злочинів в Україні

У Німеччини просять давати свідчення українців, які були свідками чи жертвами воєнних злочинів в Україні

Раніше ми повідомляли, що Житель Ворзеля, який на початку повномасштабної агресії потрапив до лап окупантів, розповів моторошні деталі знущань над мирним населенням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Фото: соцмережі, Telegram-канал Анатолія Федорука

 

Нагору