Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У селі Бузова встановили модульні будинки для родин, які втратили житло внаслідок військової агресії рф

У п’ятницю, 7 жовтня, в селі Бузова Бучанського району встановили чотири модульних будинки на приватних садибах для родин, чиї домівки були повністю зруйновані.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Тимчасове житло надали в межах програми від управління Верховного комісара ООН. Перші чотири модульні будинки від УВКБ ООН разом із Польською гуманітарною акцією встановили в селі Бузовій, по два на кожному подвір’ї, що розташовані на приватних садибах жителів, які втратили житло внаслідок збройної агресії рф. Це родини, які складаються з п’яти та шести осіб і мають неповнолітніх дітей.

Модульні будинки повністю придатні для проживання, зокрема, і в зимовий період: вони утеплені, до них підключені всі необхідні комунікації. В кожному з них є меблі, побутова техніка, а також – плити, бойлери, санвузли.

Родини, які отримали тимчасове житло приїхали відвідати Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, представники Польської гуманітарної допомоги разом із заступниками голови ОВА Миколою Бойко та Віталієм Власюком.

«Модульні будинки дають змогу родинам вже сьогодні жити на своїх подвір’ях, допоки ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити регіон та повернути людей до нормального життя», — зазначив Микола Бойко.

Данська делегація в селі Бузова

Тимчасове житло для родини

Раніше ми повідомлялм, що в Ірпені мешканців «Залізного містечка» переселять в модульні будинки санаторію «Дубки», а в Гостомелі модульні будиночки перенесуть з військового містечка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору