Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

День Мощуна: село, яке стало щитом для Києва, відзначає 358-річчя

Село Мощун Гостомельської тергромади на початку повномасштабної російської агресії стало тим рубіконом, який так і не змогла здолати під час наступу на столицю України загарбницька армія. У другу неділю жовтня в Мощуні традиційно відзначають День села.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію, 9 жовтня стало особливим числом у календарі тергромади саме цього року – у 358-річчя заснування. І хоча після трагічних подій навесні Мощун дуже зранений, та війна ще більше об’єднала громаду, яка, незважаючи ні на що, почала відновлюватися.

«Ми докладемо всіх зусиль, щоби село повернулося до повноцінного життя й стало ще більш квітучим, як до війни. Історія Мощуна – це часточка історії нашої держави. А її, як відомо, творять добрі, щирі, працьовиті люди» , – зазначив у своєму привітанні начальник Гостомельської СВА Сергій Борисюк. І додав, що особлива подяка тим, хто боронить нашу країну зі зброєю в руках, шана й повага людям старшого покоління, чия мудрість та життєвий досвід допомагають молодим відновлювати село.

Як раніше писав Інформатор, представники 43 громад Київщини відвідали зруйновані Мощун та Гостомель, а також у селі Мощун вшанували пам’ять захисників, які загинули, боронячи Україну.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: скріншот із відео Валерія Залужного

Сохранить

Нагору