Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Освіта в умовах війни: в навчальних закладах Бучанського району облаштовують сховища

У селищі Немішаєве в двох закладах освіти готують приміщення, де вихованці зможуть бути в безпеці під час повітряних тривог. Виконують й інші ремонтні роботи, адже будівлі були пошкоджені під час бойових дій.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на голову Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу, на початок навчального року укриття мали 86% шкіл Київщини. В установах, де сховищ не було, працюють над їхнім облаштуванням. Поміж таких і два навчальні заклади Немішаєвого: ліцей №1 та дитячий садочок «Дзвіночок».

До повномасштабного вторгнення у школі було пів тисячі учнів. Цей навчальний рік вони розпочали в онлайн-форматі. Нині в будівлі вперше за 60 років роблять капітальний ремонт: уже модернізували  їдальню та внутрішні приміщення, утеплюють фасад.

Садочок, до якого раніше ходили 80 вихованців, потребує ремонту зовнішньої частини будівлі – окупанти пошкодили її обстрілами.

Водночас жителі Немішаєвого в соцмережах дивуються тому, що ремонтні роботи та облаштування укриттів тривають лише в двох навчальних закладах їхнього селища. Оскыльки усього в підпорядкуванні Немішаївської селищної ради 4 школи та 7 дошкільних закладів освіти.

Як раніше писав Інформатор, у селі Синяк на Бучанщині відкрили дитсадок з укриттям на 75 дошкільнят, побудувати садочок у Бучі на 120 місць допоможе грузинська спільнота, а відбудувати Ірпінський ліцей №3 допоможе ЮНІСЕФ.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: Київвлада

Відео: Telegram-канал Олексія Кулеби

Нагору