Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Небезпечний вулик: на Бучанській пасіці рашисти залишили вибухову пастку

Біля Бабинців Бучанського району сапери виявили «сюрприз» від рашистів у вулику. Тікаючи навесні з Бучанщини окупанти влаштували смертельну пастку на лісовій пасіці, але їхнім планам завадили… бджоли.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Добровольців Бучі.

Дві змотаних разом гранати окупанти закріпили всередині бджолиної хатинки. Чеки замінили на булавки й протягли до кришки вулика капронову нитку. За зловмисним задумом вибух мав прогриміти, щойно хтось відкрив би вулик. Та за пів року, доки це сталося, запальники затекли медом, а тому булавки не вискочили.

Сапери добровольчого формування Бучанської міської тергромади №1 вилучили гранати. І нагадали, що небезпечні пастки все ще трапляються в Бучанському районі, навіть за сім місяців із деокупації. Отже якщо ви помітили небезпечний предмет, волосінь, дріт або речі, яких раніше в цьому місці не було, повідомте на 102 або ж на цілодобовий телефон оперативної лінії за номером (096) 004-21-88.

Небезпечна знахідка ховалася в лісовому вулику

Дві скріплених разом гранати мали розірватися, коли хтось відкриє кришку вулика

Булавка замість чеки мала легко вилетіти

Пастка не спрацювала, бо за пів року затекла медом

Як повідомляв Інформатор, за даними ДСНС на Київщині розмінування лісів триватиме ще рік.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: Facebook-сторінка Добровольці Бучі

Нагору