Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У громадах БІГ-регіону відбулися урочистості до Дня захисників і захисниць

У п’ятницю, 14 жовтня, в громадах Бучанського району лунали вітання й подяки тим, хто захищає волю й незалежність нашої держави, та вшанування тих, хто віддав за Україну життя.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на місцеві ради та адміністрації.

«Ми щоранку прокидаємося й дякуємо захисникам і захисницям за новий день, молимося за їхнє здоров’я, нашу перемогу! Але є дні, коли громада вклоняється тим, хто віддав життя за Україну і кожного з нас. Сьогодні прийшли з квітами і схилили голови під час хвилини мовчання», – йдеться в повідомленні Бучанської міської ради.

«Дякую захисникам та захисницям України, які з 2014 року, а особливо упродовж 233 днів війни борються за нашу перемогу! Хай віра українців оберігає вас від ворожої зброї, а любов до країни дає сили вистояти навіть у найскладніші хвилини. Дякую ЗСУ за звільнення Бучі та кожного сантиметра української землі! Шана, вічна пам’ять і подяка тим, хто заплатив найвищу ціну у боротьбі із ворогом на фронті”, – написав у своєму Telegram-каналі мер Бучі Анатолій Федорук.

«Один день і такі різні емоції. Сьогодні тиснемо руки мужнім чоловікам і жінкам, на яких зараз тримається Україна. Передаємо вітання й слова вдячності на поле бою. І водночас поминаємо й оплакуємо тих героїв-захисників, які віддали за Батьківщину найцінніше – своє життя. Схиляємо голови перед батьками, братами й сестрами, дружинами, дітьми», – висловився про сьогоднішній день Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

“Це свято єднає кожного, хто наближає перемогу. Якщо ти борониш землю зі зброєю в руках чи допомагаєш тим, хто на фронті. І хоч свято опалене війною, але ми докладемо всіх зусиль, щоби відбудувати наш Гостомель, кожне село”, – сказав у своєму відеозверненні голова Гостомельської СВА Сергій Борисюк.

У Бучі вшанували пам’ять полеглих захисників України

День захисників і захисниць у Бучі

Алея Героїв у Бучі

У Ірпені подякували захисникам і захисницям України

День захисників і захисниць в Ірпені

Віддали шану полеглим за незалежність України ірпінцям

Голова Гостомельської СВА Сергій Борисюк на урочистостях до Дня захисників і захисниць України

До обелісків полеглих воїнів у Гостомельській ОТГ поклали квіти

Як повідомляв Інформатор, у Гостомелі вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко
Фото: Бучанська міська рада, Ірпінська міська рада

Нагору