Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Волонтери подарували Гостомелю “Мрію” на День народження

Сьогодні, 14 жовтня, місто-герой Гостомель святкує 528-му річницю.  До цієї дати благодійний фонд “Перемога України” разом із художником Сергієм Редьогою створили мурал в улюбленому місці відпочинку мешканців – парку “Щасливий”.

Як передає кореспондент Інформатора, до створення муралу були залучені місцеві жителі – дорослі та діти. А ще маленькі художники залишили жовті та блакитні відбитки своїх рук на малюнку. Загальна площа муралу – 1179 кв. метрів, а на нього пішло 300 кілограм фарби.

“Ідея муралу нам прийшла тоді, коли до команди нашого фонду долучився художник Сергій Редьога, щоб трішки додати фарб цьому прекрасному місту. Коли приїхали в парк, то зрозуміли, що це буде найкраща площа для муралу. Ми перебрали багато ідей, але зрозуміли, що «Мрія» – це символ Гостомеля. Ми вирішили його «відбудувати», якщо можна так сказати, і показати, що нас не зламати. Ще однією з головних ідей було те, щоб Гостомель асоціювався у людей не тільки з розбомбленим аеропортом, зі зруйнованими будинками, а і з чимось добрим, красивим, тому показали, що місто відбудовується. Тож запрошуємо всіх в парк – дивіться, фотографуйтеся на фоні красивої картини, бо навіть, в такі часи ми можемо створювати щось красиве і добре”, – розповідає директор фонду “Перемога України” Сергій Регеда.

Парк щасливий гостомель

Парк “Щасливий”. Гостомель.

Сьогодні – “Мрія” ожила на муралі в серці Гостомеля.

За словами художника та автора ідеї Сергія Редьоги в центрі муралу зображена «Мрія». Це всім відомий літак, єдиний в своєму роді і унікальний, але який, на жаль, знищили окупанти в перші дні своєї навали. Навколо зображений петриківський розпис, бо він є унікальним здобутком талановитих українців минулих поколінь. Петриківський розпис внесено до ЮНЕСКО, як  нематеріальна спадщина людства.

Мурал “Мрії” в Гостомелі.

“До центральної частини муралу нас підводить доріжка, яка розмальована українською вишиванкою, в якій закарбовані українські символи величності української нації. На малюнку вона простягається, як рушник, який брали із собою в дорогу чумаки, військові, заробітчани та усі, хто надовго відлучався від рідної домівки. Рушник був символом побажання щасливої долі у майбутньому і пам’яті про рідний дім, а тому – найдорожчим подарунком матері в дорогу синові, коли той вирушав у нове життя. По рушнику ми йдемо до нашої «Мрії», яку після перемоги, я щиро вірю – буде відновлено!” – говорить Редьога.

Долоньки дітей

Жовті та блакитні відбитки рук дітей на малюнку.

Засновники та волонтери благодійного фонду «Перемога України» розпочали свою активність наприкінці лютого 2022 року, з початком повномасштабного нападу російської армії на територію України. Основна частина команди – з Гостомеля та Бучі, що сильно постраждали від обстрілів та жорстоких дій окупантів.

Художник Сергій Редюга

Художник Сергій Редьога та директор фонду “Перемога України” Сергій Регеда.

Як повідомляв Інформатор, Голова Гостомельської СВА Борисюк привітав жителів громади з Днем селища.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Нагору