Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Гриби в Ірпені: почім і звідки

Біля Ірпінського залізничного вокзалу традиційно вирує стихійна торгівля. Поміж розкладок із урожаєм садів-городів є на продаж і дари лісів.

Як повідомляє Інформатор, купити гриби на стихійному базарчику біля підземного переходу в центрі Ірпеня можна.

На ятці однієї з продавчинь поряд із кетягами калини та баночками з брусницею, обліпихою та журавлиною красуються й білі, рижики та польські. Жіночка привезла їх у пристоличний регіон за пів тисячі кілометрів – із міста Володимир. Каже, у волинські ліси ходити можна, там поряд бойових дій не було. А «тихе полювання» цього року приємне: грибів чимало.
За 1 кг білих править 150 грн, а рижики й польські – по 100.

Неподалік продає свій лісовий «улов» уже місцевий житель: маслюки збирав біля Бучі. Ціну за 1 кг рослинного білка призначив 60 грн. На запитання, чи не задешево оцінює ризик для життя, чоловік запевняє, ходив лише там, де нема трави й добре видно, що безпечно.

Утім така безпека досить умовна. Після активних боїв і обстрілів та присутності загарбницької армії в БІГ-регіоні в лісах залишилися й нерозірвані снаряди, й умисне встановлені вибухові пастки.

Надзвичайники не раз закликали жителів Київщини не важити життям і не ходити до лісів. Вибухотехніки навесні перевірили частину лісових масивів, але не закінчили ці роботи. Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, піротехнічні підрозділи, що в квітні-травні працювали в Київській області, перенаправили на нещодавно деокуповані території України, зокрема Харківщину.

На стихійному базарчику біля вокзалу в Ірпені продають гриби

Шляхетні білі приїхали в передмістя столиці з волинських лісів, де не було бойових дій

Маслюки були зібрані в БІГ-регіоні: та чи варто заради грибів важити життям

Як повідомляв Інформатор, у липні підірвалася на міні 66-річна жителька с. Мила, яка пішла в ліс по гриби, біля Мощуна місцеві жителі знайшли в лісі гранату, а в Київської області від початку розмінування сапери знешкодили приблизно 71,5 тис. предметів, які становили вибухову небезпеку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору