Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині затримано депутата міськради і ексзаступника сільради на хабарі у $45 тисяч

У Київській області правоохоронці затримали депутата міської ради та колишнього заступника голови однієї з сільських рад регіону на хабарі у сумі 45 тис. доларів.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури затриманим повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, депутат разом зі спільником запевнили чоловіка, що вони можуть допомогти йому вирішити питання щодо зміни цільового призначення земельних ділянок та затвердження детального плану території.
Також вони повідомили чоловікові, що нібито мають зв’язки у правоохоронних та судових органах і забезпечать зняття арешту із цих земельних ділянок площею 3,7 га, на яких планується будівництво котеджного комплексу на території Бучанського району, а також закриття кримінального провадження. Свої послуги підозрювані оцінили у 45 тис. доларів.

У ході контролю за вчиненням злочину депутат та його спільник були затриманні одразу після отримання другої частини грошових коштів в сумі $35 тис.

За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі понад 1,2 млн грн кожному.

Під час обшуку у вказаних осіб виявлено і вилучено понад 100 тис. доларів готівки, а також засоби зв’язку, зброю та набої.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Під час обшуку у затриманих вилучено понад 100 тис. доларів, засоби зв’язку, зброю та набої

Як повідомляв Інформатор, на Бучанщині за втручання прокуратури у судовому порядку державі повернуто понад 49 га лісу в одній із територіальних громад району.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото у тексті: Київська обласна прокуратура

Нагору