Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Влада Гостомеля почала допомагати жителям вивозити сміття після демонтажу зруйнованих будинків

У Гостомелі місцева влада почала активно допомагати жителям громади утилізувати будівельне сміття після демонтажу зруйнованих війною приватних будинків.

Як повідомляє кореспондент Інформатора з місця події, сьогодні, 1 листопада, комунальники з допомогою важкої техніки прибрали звалище, яке утворилося біля житлового комплексу «Авіатор» (вул. Мисливська) біля парку «Щасливий» у Гостомелі.

Жителі розташованих поруч приватних будинків типу таунхаузів намагаються самотужки проводити демонтажні та відновлювальні роботи, щоб якось зберегти або хоча б “законсервувати” на зиму частково вцілілі оселі.

Але вони не мають змоги за власні кошти винайняти фахівців, техніку та оплатити утилізацію такої кількості сміття, адже обсяги робіт та матеріалів значні – деякі будівлі мають у середньому 50-70% пошкоджень.

Величезна кількість щурів, які завелися на звалищі, тривалий час “тероризувала” місцевих жителів

 

Як повідомляв Інформатор, у жовтні влада Гостомеля запропонувала жителям громади допомогу з демонтажем залишків приватної забудови, яка була безнадійно пошкоджена під час бойових дій.

Для цього місцева влада залучає міжнародні благодійні фонди.  Тим, хто потребує такої допомоги, треба звернутися до Гостомельської СВА за адресою: Гостомель, вул. Свято-Покровська, 220.
Раніше ми також писали, що у Гостомельсікій тергромаді усунуть навіть незначні пошкодження в домівках мешканців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександр Кульбачний

Нагору