Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Нижні поверхи та газ – складові успіху оренди квартир. Огляд цін в Ірпені

Винайняти помешкання в Ірпені: які критерії виставляють орендарі до найманих квартир цієї осені та за яку ціну пропонують житлові квадратні метри орендодавці.

Ірпінь навіть попри значні руйнування, яких зазнав під час бойових дій навесні, залишається популярним місцем, де шукають прихистку люди з різних регіонів країни. Інформатор знову цікавився, скільки обійдеться винайняти житло в столичному передмісті. Цінову політику на орендоване житло в багатоповерхівках Ірпеня ми порівняли на чотирьох найпопулярніших ресурсах: Rieltor від ЛУН, OLX, Flatfy та Obyava.ua.

Порівняно з літом ріелтори відзначають зміни у вимогах до найманих помешкань. Спричинила їх енергокриза. Експерт із нерухомості Ірина Драч розповідає, що з огляду на ситуацію з періодичними вимкненнями світла люди тепер прагнуть жити на нижніх поверхах, щоби не залежати від ліфта. Особливо це актуально для старших орендарів і тих, хто має проблеми зі здоров’ям.

І найбільший попит на енергонезалежне житло. Так, розповідає Ірина, у ЖК “Реноме” є власний генератор, тому там світло є завжди, а відповідно й охочих оселитися в цьому комплексі більше.

Також люди віддають перевагу газифікованим будинкам, щоби мати принаймні газову плиту, а краще – ще й індивідуальне газове опалення. Найнижчий попит на квартири, які повністю живляться електрикою.

Традиційно кінець осені – період зниження попиту на оренду квартир, тому власники йдуть на поступки в ціні. А ще в умовах. Так, за словами фахівця, якщо раніше проблематично було знайти житло, куди б пустили із домашніми улюбленцями, то зараз – такі варіанти є або ж можна домовитися.

Орендувати однокімнатну квартиру в Ірпені натепер обійдеться від 2 до 14 тис. грн. За 2-4 тис. грн здають помешкання зі старим ремонтом або ж маленькі студії. Середня ціна на “однушку” – 6,5 тис. грн. Із новим ремонтом квартира буде коштувати вже близько 12 тис. грн.

Двокімнатні квартири орендодавці пропонують за платню від 5 до 16 тис. грн. Найнижча платня – 5 тис. грн – за скромні умови проживання з давно не оновлюваним ремонтом, а від 8 тис. грн вже можна знайти більш сучасне помешкання.

Трикімнатні квартири здають за ціною від 6,5 до 60 тис. грн. Попит на них найменший. Найдорожчі з-поміж нині пропонованих апартаменти за 60 тис. грн – таку ціну зумовила велика площа квартири – вона займає увесь поверх. Утім, каже фахівець із нерухомості, власники не враховують, що орендарі не хочуть жити високо. “При кожній повітряній тривозі бігати вгору-вниз без світла доволі проблематично, тоді вже краще жити при землі”. Ірина радить, якщо вже витрачатися на просторе житло, то винаймати не квартиру у висотці, а приватний будинок. Або ж дуплекс – вони в Ірпені нині від 24 тис. грн.

Раніше Інформатор уже порівнював ціни на оренду житла в Ірпені на початку осені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра, Оксана Лук’яненко, Інна Никоненко

Нагору