Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінь у темряві: “Інформатор БІГ” побував у патрулі з поліцією

Ірпінь після масованої ракетної атаки 23 листопада залишився у вечірні й нічні години не лише без вуличного освітлення, а й без світла у вікнах будинків. Щоби містяни почувалися більш захищеними, поліція виходить на посилене патрулювання.

Минулого вечора Інформатор долучився до правоохоронців Бучанського управління поліції.

Після першої масованої атаки рашистів по енергосистемі України 10 жовтня в країні розпочалися стабілізаційні вимкнення електрики. Оскільки вечорами вулиці міст, селищ і сіл занурюються в темряву, це стало створило нові загрози. А отже правоохоронці посилили свою присутність в неосвітлених населених пунктах. Дбають про безпеку як на тротуарах, так і на дорогах.

Майор поліції Сергій Бойко: щоби запобігти злочинам, правоохоронці проводять посилене патрулювання щоп’ятниці

У Бучанському районі разом із працівниками райуправління поліції на патрулювиння виходять бійці підрозділів особливого призначення, добровольчих формувань та кінологи зі своїми чотирилапими напарниками. Цієї п’ятниці спокій ірпінців оберігала 101 людина.

На в’їздах-виїздах із Ірпеня поліція перевіряє автотранспорт: чи в порядку документи у водіїв, чи немає в автівках заборонених предметів

Перед патрулюванням відбувається інструктаж. Перевіряють зовнішній вигляд, посвідчення, нагрудні знаки. Відтак наряди вирушають патрулювати різні ділянки Ірпеня. На в’їздах-виїздах із міста перевірка автомобілів. Разом із людьми працюють і службові пси, спеціально навчені виявляти вибухонебезпечні предмети, заборонені речовини, зброю та набої.

Кінолог Дмитро: “Нашій Неро 3 роки, вона в нас геройка – завдяки їй ми виявили гранату”

За п’ятничний вечір 25 листопада було перевірено 184 особи та 93 транспортні засоби. Було складено 22 протоколи про адміністративні правопорушення: здебільшого це недотримання правил дорожнього руху, куріння й розпивання алкоголю в громадських місцях та водіння в нетверезому вигляді. Також поліцейські контролюють, чи дотримуються громадяни обмежень, продиктованих воєнним станом.

Минулого вечора патруль перевірив, чи дотримуються правил продажу підакцизних товарів у торгових точках: у жодній із 11 порушень не виявили

Та правоохоронці не лише фіксують порушення, а й роз’яснюють громадянам найочевидніші правила безпеки. Зокрема радять мати при собі в темну пору світловідбивні елементи або ж увімкнути ліхтарик чи хоча б мобільний телефон, щоби стати видимим для водіїв. Адже від початку вимкнень електрики кількість дорожніх пригод зросла в рази.

Наряд перевіряє наявність у громадян документів, що посвідчують особу, – це вимога воєнного часу

Загалом же профілактичні відпрацювання на Бучанщині почали проводити одразу після деокупації територій району. Безпекові заходи спрямовані насамперед на те, щоби не допустити крадіжок та вуличної злочинності.

Раніше Інформатор розповідав, як у Макарівській та Бородянській громадах вулиці сіл і селищ у темну пору посилено патрулює поліція.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра, Лілія Нємченко

 

Нагору