Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпінь прибули поліцейські вівчарки з Нідерландів

Поліція Київщини отримала 10 бельгійських вівчарок малінуа – представники фонду Говарда Баффета передали їх Кінологічному центру в Ірпені. Під час воєнного стану ці пси шукатимуть вибухівку й зброю, виявлятимуть диверсантів та мародерів. 

Як дізнався Інформатор на місці події, українські правоохоронці вперше отримують службових псів із одного з найбільш авторитетних кінологічних центрів Європи.

“Наш кінологічний центр в Ірпені був частково зруйнований під час активних бойових дій в області, деякі собаки були поранені, одна загинула. Нові вівчарки відновлять потенціал центру та стануть потужним базисом для ефективної роботи поліцейських кінологів”, – каже начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Засновник поліцейського кінологічного центру Нідерландів Арнольд ван ден Отелаар із начальником поліції Київщини Андрієм Нєбитовим під час передавання малінуа Кінологічному центру поліції в Ірпені

Псів, які служать у правоохоронних органах усієї області, виховують в Ірпені. Заступниця начальника кінологічного центру Весна Лобода розповідає, що натепер у них 51 собака. У службових псів обов’язково є своя спеціалізація: пошук наркотиків, вибухівки, тіл загиблих, а також є ті, які шукають по сліду злочинців. Після деокупації області чотирилапі поліцейські допомагали розміновувати приміщення.

Кінологиня розповідає, що нинішнє поповнення – це бельгійські вівчарки віком від 1 року. Усіх обов’язково оглядає ветеринар, після чого ставлять на баланс кінологічної служби поліції, і тільки тоді кінологи зможуть взятися за виховання. Тепер нідерландських малінуа привчатимуть виконувати команди українською мовою.

Кінологиня Весна Лобода каже, що нідерландських псів навчать розуміти команди українською

Після навчання собаки отримають відповідну спеціалізацію й уже тоді будуть залучені до роботи. Окрім пошуку зброї, вибухівки, слідової роботи та активної допомоги правоохоронцям на деокупованих територіях, на малінуа покладають ще одну важливу місію – племінну роботу. Вівчарки з Нідерландів мають допомогти отримати вже українських цуценят, котрі згодом служитимуть у правоохоронних органах.

Усіх новоприбулих вівчарок малінуа спочатку оглядають ветеринари

Після навчання собаки з Нідерландів стануть до лав української поліції

Раніше Інформатор розповідав, що саме в цьому Кінологічному центрі поліції в Ірпені безплатно надають допомогу бездомним тваринам або тим, чиї власники не можуть оплатити послуги ветеринара. Також ми писали про посилене поліцейське патрулювання ірпінських вулиць у темну пору.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Лілія Нємченко, Оксана Лук’яненко

Нагору