Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Розмінування Київщини: вибухотехніки ДСНС знешкодили майже 75,5 тисяч вибухонебезпечних предметів

У Київській області від початку розмінування сапери знешкодили майже 75,5 тис. предметів, які становили вибухову небезпеку.

Про це повідомляє Інформатор із посиланнямна Київську обласну військову адміністрацію.

Піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій після деокупації Київщини очистили 21,66 тис. га території, зокрема понад 5 тис. га сільгоспугідь та більш як 61 га водних об’єктів. Від початку робіт сапери здійснили понад 7 тисяч виїздів у місця, де могли прогриміти вибухи, й загалом натепер виявили та знешкодили 75 442 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Лише минулої доби в Бучанському районі знешкодили 15 предметів у місті Буча та селі Копилів. До робіт залучали 23 бійці Держслужби з надзвичайних ситуацій та 6 одиниць техніки. Розмінування звільнених від окупантів земель Київщини триває.

Як раніше повідомляв Інформатор, в Ірпені сапери вилучили нерозірваний снаряд біля ТРЦ “Жираф”, а в лісі біля Бабинців сапери виявили «сюрприз» від рашистів у вулику.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: ДСНС України

Нагору