Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені сапери вилучили нерозірваний снаряд біля ТРЦ “Жираф”

В Ірпені в четвер, 20 жовтня, бригада вибухотехників вилучила нерозірваний боєприпас, який 10 днів тому виявили біля зруйнованого торговельно-розважального центру “Жираф”.

Про це повідомляє кореспондент Інформатора з місця події.

Вилучати небезпечну знахідку до зруйнованого “Жирафа” вибухотехніки прибули близько 10-ї ранку. Поряд чергувала також карета швидкої медичної допомоги.

Керував процесом начальник відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення надзвичайників із Тернопільщини Артем Хом’як. За його словами, цей боєприпас становив реальну загрозу для мирного населення, оскільки був нерозірваний і з цілим підривником.

Фахівець пояснив: це предмет першої категорії вибухової небезпеки, транспортувати який можна лише за спеціальних умов. «Є правильне поводження з боєприпасом. Удари, сколи, нагрівання, перекидання з місця на місце – може спрацювати», – каже сапер.

Артем Хом’як уточнив, що знахідка – це ворожа міна калібру 120 мм з міномета «Нона». Це новітня зброя російської наземної артилерії. І додав, що ці боєприпаси в БІГ-регіоні знаходять доволі часто. Лише за останні два тижні його бригада вивезла з десяток таких із території с. Мощун.

Як повідомляв Інформатор, нерозірваний боєприпас у кущах біля ірпінського ТРЦ виявили ще 10 жовтня. На знахідку натрапили будівельники, котрі відновлюють заклад.

Нерозірваний снаряд виявили біля зруйнованого ірпінського ТРЦ “Жираф” 10 жовтня

Раніше Інформатор писав, що на лісовій пасіці біля Бабинців рашисти залишили вибухову пастку у вулику, а в ДСНС повідомили, що розмінування лісів на Київщині триватиме ще рік, а також в Україні запрацював мобільний додаток, який повідомлятиме про мінну небезпеку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко,
Олександр Кульбачний,
Оксана Лук’яненко

Нагору