Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Соцвиплати нараховуватимуть автоматично до закінчення воєнного стану і ще місяць після цього

Урядовці змінили свою позицію щодо порядку виплати допомоги. Що стало причиною?

Уряд зважив усі “за” і “проти” і, щоби не нагнітати в суспільстві зайву напругу та спростити процедуру для громадян, а надто для тих, хто до цього часу перебуває за кордоном, вирішив до завершення воєнного стану та ще одного місяця після цього виплачувати “соціальні” в автоматичному режимі.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Урядовий портал. Отже, на 1 січня в автоматичному режимі будуть продовжені такі соціальні виплати та допомоги:

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ груп внаслідок психічного розладу;
  • особам, які не мають права на пенсію;
  • особам з інвалідністю.

Внутрішньо переміщені особи також продовжать автоматично отримувати допомогу на проживання з 1 січня 2023 року, без необхідності додаткових звернень до органів соцзахисту.

Разом із тим, до 31 грудня 2023 року автоматично продовжуються виплати непрацюючим працездатним особам, які доглядають за людьми з інвалідністю I групи, або за тими, хто досяг 80-річного віку.

Нагадаємо, у листопаді цього року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що для продовження соціальних виплат з 1 січня 2023 року потрібно було б повторно подавати документи, що засвідчують право на державну допомогу.

Раніше Інформатор повідомляв, що по всій країні запрацював єдиний соцреєстр для внутрішніх переселенців. А у Гостомелі виплатили кошти родинам загиблих та пораненим через війну рф проти України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Лесь Дерев’янко

Нагору