Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі та Ірпені рятувальники й правоохоронці навчали вибухової безпеки

Посилений десант надзвичайників сьогодні, 28 грудня, завітав до мобільних пунктів зігрівання в центрі Ірпеня та Бучі. Дітям і дорослим розповіли, як розпізнати вибухонебезпечні предмети, та як діяти, якщо на них натрапили.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на 36-ту пожежно-рятувальну частину ДСНС м. Ірпеня.

У центрі двох міст БІГ-регіону мобільні «пункти незламності» сьогодні стали ще й пунктами боротьби з незнанням. У них побували працівники Бучанського райуправління поліції разом із представниками  2-го Державного пожежно-рятувального загону.

До “пунтів незламності” в центрі Бучі та Ірпеня завітали рятувальники, щоби розповісти про вибухову небезпеку

Фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій розповідали дітям різного віку та дорослим, як запобігти біді в поводженні з вибухонебезпечними предметами. Зокрема, які є правила поводження під час виявлення того, що може вибухнути.

Особливу увагу рятувальники звернули на те, що такі предмети можуть бути замаскованими. Слухачам назвали основні ознаки таких знахідок.

Інформаційний десант надзвичайників не лише розповідав, а й показував, що саме становить смертельну загрозу на наших територіях, де навесні точилися бої й базувалися окупанти

А ще детально зупинилися на різноманітті боєприпасів, які випадково знаходять. Це траплялося в лісах, на полях, коли ґрунт розмили дощі, на дні річок, та все ж найчастіше у ґрунті.

Бучанцям та ірпінцям нагадали, що невідомих предметів у жодному разі не можна торкатися, бо це дуже небезпечно. Треба відійти й зателефонувати на 101 або 102 й чітко повідомити, що саме знайшли та на якій локації.

Не лише рятувати, коли вже сталася біда, а й застерігти, щоби лиха уникнути, – така робота в бійців ДСНС

Також зауважили, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами вже не раз призводило до загибелі або каліцтва людей – як дорослих, так і дітей.

Не торкайся. Не наближайся. Телефонуй на 101. Такі три прості кроки можуть збереги життя

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Ірпені сапери вилучили нерозірваний снаряд біля ТРЦ “Жираф”, а в бучанській багатоповерхівці знайшли нерозірваний снаряд, крім того в Україні запрацював мобільний додаток, який повідомлятиме про мінну небезпеку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору