Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Переможниця народів і Дар Бога: перші новонароджені БІГ-регіону у 2023 році

Чи народжувались діти проти новорічної ночі у БІГ-регіоні? Де з’явилася на світ перша дитина? Хто це – хлопчик чи дівчинка? 

Інформатор БІГ дізнався скільки ж діточок “принесли лелеки” до Ірпінського та Бородянського пологових будинків вже у новому році.

Сьогодні, 4 січня, завідувачка пологового будинку у Ворзелі Інна Щоголєва повідомила, що у них народилися два хлопчики. Перший – о 5:28 ранку з вагою 3 кг 850 г. Молодій мамі Аліні – 26 років, вона – переселенка із Маріуполя, а нині мешкає в Ірпені. Це – її перша дитинка. Малюка назвали Матвій – це українське ім’я біблійного давньоєврейського походження – дар Ягве, що у перекладі означає Дар Бога.

Вже через годину, о 6:30 прийшов у цей світ другий хлопчик, з вагою 3 кг 650 г. Його 20-річна мама Тетяна із Пісківки і свого сина вона назвала ім’ям слов’янського походження – Ярослав, що означає “ярий та славний” або “ярий славою”.

“Обидві породіллі й новонароджені хлопчики почувають себе добре!”, – каже Інна Щоголєва.

А от перша дитинка у БІГ-регіоні саме у перший день нового 2023 року з’явилася у Бородянці. Кореспондентка Інформатора БІГ познайомилася із породіллею Світланою, яка радо поділилася своєю історією. Сама жінка – місцева, з Бородянки, приватна підприємиця – власниця магазину взуття. Лелека їй принесла дівчинку о 23:50 вагою 2 кг 850 г.

Перше немовля БІГ-регіону народилося 1 січня у Бородянці – дівчинка Ніколь

“Приїхали ми з чоловіком у перший день року пізно ввечері. І вже через пару годин народилась наша донечка”, – розповідає Світлана. Дівчинці дали ім’я Ніколь. Лише потім батьки з’ясували значення цього імені. Приємною несподіванкою стало те, що воно є символічним не лише для них, а й для України. Це ім’я прийшло до нас з французької мови і є одним із найпопулярніших у Франції. Походить від чоловічої версії Ніколя (аналог українською – Микола). Ім’я Ніколь означає Переможниця народів. І це вже друга дитина у подружжя, старшу донечку звати Анна.

Отже, БІГ-регіон має першу народжену дівчинку Ніколь – у Бородянці 1 січня та першого хлопчика Матвія – у Ворзелі 4 січня. А проти самої Новорічної ночі “лелеки відпочивали”.

Це – Ніколь, її ім’я означає – Переможниця народів

Раніше Інформатор розповідав про Ірпінський пологовий будинок, де з’являються на світ нові жителі БІГ-регіону.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Лілія Нємченко, Інна Никоненко 

Нагору