Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Cуд відпустив киянина, який зрізав графіті Banksy в Гостомелі

Під особисте зобовʼязання суд відпустив киянина, який демонтував зі стіни картину “Жінка в протигазі”.  Її таємничий британський митець створив на зруйнованому окупантами будинку в Гостомелі.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на “Ґрати“.

Суддя Ірпінського міського суду Наталія Карабаза зобов’язала затриманого киянина Сергія Довгого не залишати Київ без згоди слідчого, прокурора чи суду, повідомляти їх про зміну роботи та місця проживання та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 2 грудня минулого року волонтер Сергій Довгий організував демонтаж графіті “Жінка в протигазі” британського вуличного художника Banksy зі стіни зруйнованого житлового будинку в Гостомелі. Поліцейські затримали Сергія та з ним групу із сімох осіб.

За результатами мистецтвознавчої експертизи стінопис оцінили у 9 мільйонів 41 тисячу 850 гривень.

30 грудня слідчий оголосив Довгому підозру в крадіжці в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Свою провину він не визнає. Єдине, що хотів би зробити, це вибачитись перед жителями Гостомеля.

“Я був упевнений, що в грудні будинок, на якому Banksy залишив графіті, мали демонтувати разом із самим малюнком”, – каже Сергій.

Він хотів стінопис врятувати, продати, а гроші витратити на допомогу ЗСУ.

Поліція вилучила твір Banksy цілим і неушкодженим

Затримання Сергія Довгого 2 грудня 2022 у Гостомелі

Стінопис Banksy оцінили у 9 мільйонів

Раніше Інформатор розповідав про те, як зрізали графіті “Жінка в протигазі” у Гостомелі та у скільки оцінили цей витвір мистецтва від Banksy

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Лілія Нємченко 

Фото: Максим Каменєв, Олександра Кондратюк

Нагору