Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Києві будуватимуть міст, що з’єднає Оболонську набережну та острів

Столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок коштів меценатів.

Про це Інформатор БІГ повідомляє, посилаючись на міського голову Києва Віталія Кличка.

При цьому кошти з міського бюджету не залучатимуть. Київ отримав гроші на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це – цільові кошти, що іноземні партнери виділили на зведення саме цього об’єкта. 

На початок 2023 року вже встановили 3 опори мосту і розпочали встановлення четвертої, закупили матеріали. За кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення 4-ої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково прогонні конструкції, придбають металоконструкції.

За проєктом, міст спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 метри, довжина – 164 метри. Обіцяють, що міст буде комфортним для пересування населення. І не заважатиме проходу маломірних суден до затоки Оболонь.

А сам Оболонський острів буде облаштовано як сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори й фауни.

Ширина нового пішохідного об’єкту буде 4 метри

Довжина майбутнього Оболонського мосту буде 164 метри

Міст буде комфортним для пересування населення і не заважатиме проходу маломірних суден до затоки Оболонь

Раніше Інформатор БІГ писав, що у Стоянці повністю відновили міст, який був підірваний під час наступу рашистів на Київ. А на трасі М-07: два зруйновані мости відбудовують без вихідних.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко

Фото: Telegram Віталія Кличка

Нагору