Коломия До сайту

Через відсутність кворуму у Немішаєвому не відбулася чергова сесія селищної ради

У Немішаєвому не відбулась чергова сесія селищної ради. Кворуму не було. Точніше, він був, але депутатська група “За розвиток” залишила засідання, яке відбувалось в селищній громадській бібліотеці.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на власні джерела.

Депутати зауважили селищному голові, що чергова, 34-а, сесія Немішаєвської селищної ради не підготовлена належним чином і відбувається з порушенням норм законодавства та регламенту селищної ради, а ціла низка питань, які мали розглядатися депутатами, не пройшли процедуру громадських слухань. В тому числі і питання розподілу бюджетних коштів. Депутати групи залишили сесійну залу. Кількість депутатів, котрі залишились, була недостатньою для ухвалення рішень

Цікавий епізод виник на сесії. Голова селищної ради Перевозник дуже не хотів, щоб один з депутатів вів відеозйомку засідання, а тому навіть викликав наряд поліції. Аргументи голови: зараз, мовляв, військовий стан і всі зйомки заборонено.

Зі свого боку хочемо привести коментар юриста Центру демократії та верховенства права Андрія Матата для ресурсу “Детектор Медіа”: “Запровадження військового стану в Україні не регламентує заборону здійснювати трансляцію пленарних засідань ради під час роботи сесії та зйомок не йдеться. Загалом, закриті режими засідань, як правило стосуються діяльності тимчасових контрольних комісій рад, а сесії рад проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них”.

Бувають випадки, коли сесія своїм колегіальним рішенням ухвалює заборону на відеозйомки і оголошує засідання закритим. Таке буває. Але це не про вчорашню історію в Немішаєвому. Там кворуму не було, а отже і таке рішення ніхто не міг ухвалити.

   

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у селищі Немішаєве в двох закладах освіти готують приміщення, де вихованці зможуть бути в безпеці під час повітряних тривог. Виконують й інші ремонтні роботи, адже будівлі були пошкоджені під час бойових дій.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Відео: Facebook