Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Ми будемо боротися за вас і вашу свободу”: прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні відвідала Бучу та Ірпінь

Київщину відвідала прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні. Українська урядова делегація зустріла гостю на столичному вокзалі, після чого вона відправилася до Бучі та Ірпеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Agenzia ANSA.

Мелоні прибула до столиці потягом з польського міста Перемишль, що неподалік українського кордону.

“Я вважаю, що було б правильно бути тут, щоб нагадати позицію італійського уряду і, можливо, також особисто усвідомити, що потрібно людям, які борються за свободу. Завжди краще побачити все своїми очима. Я думаю, це також допоможе італійцям все зрозуміти. Я маю за честь бути тут”, — сказала прем’єр-міністерка виходячи з поїзда.

З вокзалу італійська прем’єрка вирушила на деокуповану Бучу де побувала на місцях масового поховання. Делегація відвідала храм Андрія Первозванного та зал, в якому представлені знімки масових поховань і самого міста після звільнення від військ рф.

“Ми будемо боротися за вас і вашу свободу”, – наголосила Джорджа Мелоні місцевій українській владі наприкінці візиту на місце масових вбивств у Бучі. –“Ви можете розраховувати на Італію, ми були з вами від початку і будемо до кінця. Ви маєте всю нашу підтримку”.

Потім Мелоні прибула до Ірпеня, міста, яке зазнало сильних бомбардувань, і залишила свій автограф на прапорі міста поряд із підписами інших лідерів, які відвідали цю територію в останні місяці.

“Частина мого серця сподівалася, що Путін скаже інші слова, очікуючи кроку вперед. Але те, що ми чули сьогодні вранці – звичайна пропаганда, та факти інші: він сказав, що працює на дипломатію, щоб уникнути конфлікту, але правда така, що хтось є загарбником, а хтось захищається. Парадокс полягає в тому, що хто б не став жертвою цієї агресії, все одно хтось намагається представити мирний план”, — заявила прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні наприкінці візиту в Ірпінь.

Там також були представленні пожежні авто, які Італія надала рятувальникам раніше та потужні генератори для потреб ДСНС Київщини.

Італійську гостю на столичному вокзалі зустріла українська делегація

Ми будемо боротися за вас і вашу свободу, – наголосила Джорджа Мелоні

Очільниця італійського уряду відвідала місця масового поховання в Бучі

Завжди краще побачити все своїми очима, – Джорджа Мелоні

Делегація відвідала храм Андрія Первозванного

Рятувальники області отримали пожежні машини

Для ДСНСників Київщини також передали потужні генератори

В Ірпені Мелоні підписала прапор міста

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що до Києва неочікувано прибув Джо Байден. Це перший візит американського лідера в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф. До того ж це перший візит президента США в Україну з 2008 року.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Agenzia ANSA, Бучанська міська рада

Нагору