Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Затримано старосту села на Бучанщині, який надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю

Старості селища Озера Гостомельської громади на Бучанщині повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. За даними слідства, чоловік під час окупації населеного пункту добровільно перейшов на бік ворога.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України.

Підозрюваний надав рашистам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун. У подальшому зрадник супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва.

“Розквартирував” особовий склад зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт. Відкрито закликав місцевих мешканців до співпраці з агресором.

Брав разом з ворогом участь у патрулюванні населеного пункту, отримав від агресора автомат АК-74С та розпізнавальний знак, ідентичний з військовослужбовцями рф.

Староста вільно пересувався селом та користувався мобільним зв’язком, не зважаючи на встановлену російськими військовими заборону цивільному населенню покидати територію своїх домоволодінь та користуватися засобами зв’язку. Також вів облік громадян, що залишилися в селі для видачі їм гуманітарної допомоги від окупаційних військ.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за ч. 2 ст. 111 КК України.

Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що СБУ затримала злочинців, які співпрацювали з ворогом під час окупації на Бучанщині. Злочинне угрупування перейшло на бік агресора та орієнтувало ворога на місцевості під час тимчасової окупації Бучанського району.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

 

Нагору