Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Називала масові вбивства і катування людей у Бучі “інсценуваннями”: ДБР повідомило про підозру працівниці СБУ на Волині

ДБР повідомило про підозру у антиукраїнській діяльності посадовиці Служби безпеки України у Волинській області, яка називала масові вбивства і катування людей у Бучі “інсценуваннями”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Вона через месенджер надсилала повідомлення своїм знайомим та близьким родичам, в яких заперечувала російську агресію і називала російське вторгнення до України “внутрішнім громадянським конфліктом”.

Офіцерка СБУ повторювала наративи, які розповсюджує російська пропаганда про війну в Україні, стверджувала, що Україна не зможе існувати без рф та білорусі, що не тільки Крим, а інші частини України належать рф.

Співробітниця СБУ виправдовувала повномасштабне вторгнення і воєнні злочини російських окупантів, переконувала рідних та близьких, що “це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів” та називала “інсценуваннями” масові вбивства і катування людей у Бучі.

Також вона негативно реагувала на звільнення українських територій, у тому числі о. Зміїний.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

ДБР повідомило про підозру у антиукраїнській діяльності посадовиці СБУ на Волині

Раніше Інформатор БІГ писав, що затримано старосту села на Бучанщині, який надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю, а також про жителя Київщини, який працював “старостою” на окупантів. Його було засуджено до 10 років ув’язнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору