Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Жителя Київщини, який працював “старостою” на окупантів засуджено до 10 років ув’язнення

Мешканця Київщини, який у березні 2022 року російські військові призначили “старостою” кількох сіл, засудили до 10 років позбавлення волі за колабораціонізм. Після свого призначення він надавав окупантам інформацію про учасників АТО та розташування обʼєктів інфраструктури на Бучанщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

У травні 2022 року правоохоронці викрили чоловіка у співпраці з російськими військами. Під час захоплення окупантами населених пунктів Київщини фігурант налагодив контакти з окупантами, почав співпрацювати з ними і погодився на їхню пропозицію “очолити” кілька сіл.

Після призначення так званий “староста” надавав військовим рф інформацію про учасників АТО, розміщення стратегічних обʼєктів інфраструктури Бучанського району та вів агітаційну пропаганду на підтримку країни-агресора.

Слідчі зібрали докази причетності чоловіка до колабораційної діяльності та в липні 2022 року скерували обвинувальний акт до суду, який визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Вироком Печерського районного суду міста Києва колаборанта засуджено до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, органах, що надають публічні послуги.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Арешт так званого “старости”

Мешканця Київщини засудили до 10 років позбавлення волі за колабораціонізм

Під час обшуку

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що затримано старосту села на Бучанщині, який надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю. Також читайте, що ексзавідувача кладовищем КП “Бучасервіс”, який співпрацював з окупантами засуджено до 10 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Нацполіція України

Нагору