Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

За тиждень 1100 пар успішно подали заяву про шлюб онлайн через Дію

Заява про шлюб без походів у ДРАЦС та папірців у мобільному застосунку “Дія”. За тиждень подано 1100 заяв на реєстрацію шлюбу. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Дію.

Дану послугу запустили всього тиждень тому. Соцмережі вибухнули мемами, а українці почали подавати заяву про шлюб за кілька кліків.

Заява опрацьовується протягом одного дня, результат наречені отримують на наступний день.

Уже понад 1100 пар успішно подали заяву про шлюб онлайн через Дію та отримали підтвердження від ДРАЦС. Тепер нареченим залишилось просто прийти на весільну церемонію. Найбільше заяв про одруження подали у столиці.

Нагадаємо, що для реєстрації шлюбу через “Дію” треба авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ “Сім’я”. Обрати послугу “Заява про шлюб”. Заповнити її, обрати місце та час реєстрації. Сплатити адміністративний збір та підписати заяву електронним підписом.

Варто зазначити, що заяву також має підписати партнер. Він має авторизуватися у своєму кабінеті та перейти на заяву із посиланням, щоб підписати її електронним підписом.

Раніше Інформатор БІГ писав, що розробники завершили тестування послуги в застосунку “Дія”, за допомогою якої заяву про реєстрацію шлюбу можна подати онлайн. Більше не треба йти у ДРАЦС. У декілька кліків на порталі “Дія” ви подаєте заяву та обираєте місце, час, формат, проведення церемонії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору