Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Затримали жителя Київщини, який збирав розвіддані для фсб

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які шпигували за керівництвом столичних військкоматів. Серед затриманих житель Київської області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України.

СБУ викрила нових учасників агентурної мережі фсб, яка діяла в різних регіонах України. Зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації Сил оборони, а також інформували агресора про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури після ворожих ударів.

Наразі затримано трьох інформаторів фсб. Вони намагалися приховано збирати закриті відомості поблизу українських військових частин. Серед них і мешканець столичного регіону, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Він отримав завдання від фсб потрапити “під легендою” в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку.

За даними слідства, інформатори були на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником фсб, який залучив їх до негласного співробітництва після початку повномасштабного вторгнення. Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Наразі фігуранти під вартою. Триває розслідування.

СБУ викрила нових учасників агентурної мережі фсб

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру

Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал

Інформатори були на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником фсб

Раніше Інформатор БІГ писав, що Служба безпеки України затримала мешканця Бучі, який допомагав російським загарбникам під час окупації, а потім вступив у добровольчий батальйон, аби приховати свої злочини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: СБУ

Нагору