Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Ми маленька країна, але ми також хочемо показати наш голос в підтримці України”: прем’єр-міністерка Ісландії відвідала Бучу

До Бучі завітала прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоутір. Разом з міністеркою закордонних справ Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадотір вони відвідали храм святого Андрія Первозванного та місце масового поховання у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

“Ми маленька країна, але ми також хочемо показати наш голос в підтримці України”, – сказала пані Якобсдоутір, відвідуючи Бучу в межах першого візиту до України.

Зазначимо, що Ісландія прийняла головування в Комітеті міністрів Ради Європи. Воно передається від країни до країни на ротаційній основі кожні пів року. Тож наразі Ісландія адвокатує за Україну на європейській арені.

“Одним із наших пріоритетів є робота над притягненням російської федерації до відповідальності за їхні дії”, – зявила Катрін Якобсдоуттір. Ми ж продовжуємо наполягати на необхідності військового трибуналу.

До Бучі завітала прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоутір та міністерка закордонних справ Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадотір

“Ми маленька країна, але ми також хочемо показати наш голос в підтримці України”, – сказала пані Якобсдоутір

Міністерка закордонних справ Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадотір

Раніше Інформатор БІГ писав, що Бучу відвідала делегація з восьми депутатів Європарламенту від “Європейської Народної Партії” на чолі з головою партії Манфредом Вебером.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору