Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Факти до справи про арешт путіна: поранену у Здвижівці дівчинку рік тому рашисти вивезли з України

Буча також має що пред’явити путіну, коли Міжнародний кримінальний суд у Гаазі розглядатиме його справу: поранену у Здвижівці дівчинку рашисти вивезли з України, а загалом у рф досі перебуває понад три десятки цивільних бучанців, незаконно ув’язнених рік тому.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

«Міжнародний кримінальний суд у Гаазі напередодні постановив арештувати путіна. Прокурори довели: він особисто відповідальний за депортацію мирного населення з окупованих регіонів України. Зокрема — дітей», – йдеться у повідомленні.

Генеральний прокурор України Андрій Костін зазначає, що Офіс Генпрокурора передав МКС понад 40 томів матеріалів щодо насильницької депортації дітей.

У Бучанській громаді також є щонайменше один підтверджений випадок викрадення дитини окупантами. Зокрема, дівчинку, поранену у Здвижівці, вивезли за межі України.

Окрім того, на території росії також знаходяться ще понад три десятки цивільних бучанців – вони були незаконно схоплені та ув’язнені у березні минулого року. Бучанська міська рада звертає увагу на те, що зараз мета кожного з нас – не лише домогтися покарання усім винним. А й зробити все, щоб усі незаконно депортовані українці повернулись додому.

«Тож якщо ваші рідні також зникли під час окупації або ви знаєте, що вони досі в полоні – обов’язково  зверніться у ЦНАП за адресою Енергетиків, 12 у Бучі й повідомте про це. Спільно з правоохоронцями ми уточнюємо списки», – закликають у Бучанській міській раді.

А в Генпрокуратурі, своєю чергою, назвали тривожні цифри, які, до того ж, не є остаточними: «Загалом у провадженнях, в яких Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Але реальна цифра може бути значно більшою. Жодних сумнівів, це – спланована політика рф, спрямована на знищення України як держави та українців як нації. Викрадаючи наших дітей, росія буквально краде наше майбутнє. Нам вдалося повернути додому 308 дітей. Маємо повернути їх всіх», – зауважив Генпрокурор Андрій Костін.

Учора Інформатор БІГ повідомляв, що у БІГ-регіоні досі шукають 283 людини, які вважаються зниклими безвісти після російської окупації.

Раніше Інформатор БІГ  розповідав про те, що поблизу Бородянки виявили мешканця столиці, який майже рік був зниклим безвісти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                                                    Інесса Швець

                                                                                                                                Ілюстрація з соцмереж

Нагору