Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів»: нове безкоштовне методичне видання для педагогів

Книга «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів», яка покликана стати добрим помічником для педагогів, нещодавно вийшла у київському видавництві «Фенікс».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на видання «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів».

Зазначається, що книга доступна для безкоштовного скачування. Автори – кандидати педагогічних наук Неллі Бондаренко (провідний науковий співробітник відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки) і Сергій Косянчук (методист Київської гімназії східних мов № 1) – розробили рекомендації, які допоможуть педагогам у формуванні в учнів предметних і ключових компетентностей на уроках.

Як зауважила в ексклюзивному коментарі Інформатору БІГ Неллі Бондаренко, у книзі актуалізовано педагогічну спадщину у сучасному контексті.

«Методичні рекомендації «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів» ґрунтовані на наукових дослідженнях і передовому педагогічному досвіді. Під час дослідження стану національно-патріотичного виховання як проблеми внутрішньоукраїнської інтеграції ми розглядали маркери сформованості патріотизму у контексті кардинальних змін виховної парадигми. Нині дуже важливими є протидія інформаційним загрозам, системна боротьба з дезінформацією. Тож слід приділяти більше уваги ознайомленню учнів з основними підходами до добору й висвітлення інформації, медіаграмотності, розвиткові системного критичного мислення тощо», – зазначає Неллі Бондаренко.

У виданні подаються авторські завдання, якими можуть скористатися вчителі.

1300 користувачів Електронної бібліотеки НАПН України вже скористалися можливістю і завантажили методичні рекомендації «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів.

Втім, наші школярі уже показують високий рівень патріотизму. Так, раніше Інформатор БІГ розповідав, що  Бучанські ліцеїсти під час благодійного ярмарку зібрали 117 тисяч гривень на дрон і лазерний далекомір. А  школярі міської  гімназії № 2 зібрали понад 15 тисяч гривень на дрон «Очі Бучі». Таким чином діти підтримують наших захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                   Інесса Швець

Нагору