Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Знаїмо»: новий портал розкаже про здорове харчування школярів

В Україні запустили електронний ресурс, який допоможе педагогам і батькам прищепити дітям навички корисного харчування.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на телеграм-канал першої леді Олени Зеленської.

Зазначається, що платформа про здорове харчування «Знаїмо» спрямована  на знання про харчування дітей, особливо у школі.

«Ми запустили портал «Знаїмо» як частину реформи системи шкільного харчування. Щоб у освітніх закладах знали, які зміни потрібні, аби у школярів було здорове меню. Щоб батьки знали, як прищепити дітям здорові звички як спосіб мислення. Щоб і учні знали, як це здорово — їсти здорове! І як може бути при цьому смачно, а не тому що «мама сказала», – йдеться у повідомленні.

І зазначається, що ресурс буде корисним і для педагогів, і для батьків, адже харчування у школярів – це синергія з обох сторін.

Зокрема, у підрозділі «меню» можна знайти технічні карти низки шкільних страв. А ще – портал підкаже, як  збирати поживні ланчбокси.

«І, що важливо — матеріали на порталі враховують воєнний час, у якому ми живемо, і значну частину порад присвячено харчуванню вдома, адже частина дітей навчаються дистанційно. Повномасштабне вторгнення дещо призупинило нашу реформу, однак ворогу не зупинити життя: педагоги працюють, а наші діти вчаться. А це означає, що ми не маємо права нехтувати їхнім здоров’ям», – зазначається у повідомленні.

Втім, про смачне харчування наші школярі уже знають. Зокрема, раніше Інформатор БІГ розповідав, що учні Бучанського ліцею № 5 влаштували благодійний ярмарок, на якому, серед іншого, продавали смаколики, які готували разом з батьками.  У підсумку вторгували 117 тисяч гривень, які спрямують на придбання дрона і лазерного далекоміра для наших захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                       Інесса Швець

                                                                                                                       Фото: ресурс “Знаїмо”

Нагору