Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У пристоличному регіоні вночі знищено 12 ворожих дронів

У ніч з 27 на 28 березня ворожі дрони знову атакували Україну. Гучно було й на Київщині зокрема, у БІГ-регіоні.  Ворог задіяв 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 14 з яких збили наші захисники.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. Це уточнені дані, раніше у Повітряних Силах ЗСУ повідомляли про знищення  12 ударних БпЛА Shahed-136/131 та одного розвідувального БпЛА «Гранат-4».

Повітряна тривога на Київщині у ніч з 27 на 28 березня знову тривала кілька годин – з 22:13 до 00:34.

За повідомленням начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, в районі повітряного простору Києва сили протиповітряної оборони виявили і знищили ворожих 12 БПЛА.

Під час ворожої атаки у Києві пролунав вибух та загорівся магазин у Святошинському районі.

«Внаслідок ворожої атаки у 3-поверховій адміністративній будівлі відбулося руйнування будівельних конструкцій на площі 200 кв.м. Також виникла пожежа у двох осередках, загальною площею 70 кв.м, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Жертв та постраждалих немає», – поінформували у ДСНС України. І деталізували, що пожежу гасили 50 осіб, було задіяно 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

Загалом в Україні, за даними Генштабу, упродовж минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, а також з реактивних систем залпового вогню здійснив 55 обстрілів .

“Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України”, – зазначається у повідомленні Генштабу.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі при демонтажі будинку виявили нерозірвані снаряди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

                                                                                          Фото: ДСНС України

Нагору