Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучанському районі обговорюють плани відновлення громад

Сьогодні у Бучанській та Макарівській громаді відбулись презентації планів відбудови, під час яких, зокрема, йшлося й про способи залучення коштів на відновлення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА та з посиланням на Інститут розвитку суспільних інновацій, представники яких взяли участь у презентаціях.

Зокрема, під час презентації плану відновлення Бучанської міської територіальної громади у межах проєкту «Bucha Build Back Better», що здійснюється за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», учасники дискусії розглянули підготовлені проєкти відбудови, а також  та обговорили всі можливі способи залучення коштів, які необхідні для відновлення. Також відбулася панельна дискусія щодо інструментів та форматів відбудови України в післяокупаційний період, учасники форуму поділились напрацьованим досвідом.

«Від рук окупантів найбільше постраждали саме населені пункти Бучанського району. Бородянка, Буча, Гостомель, Ірпінь… Перед нами зараз стоїть задача допомогти кожному жителю області, який через війну втратив власне житло. Буча — яскравий приклад відбудови та повернення життя в деокуповане місто. Украй важливо не тільки відновити зруйноване, але і розбудовувати громади з використанням принципів сталого розвитку та урахуванням європейського досвіду. А це можливо лише за комплексного підходу до відбудови. Такі заходи, як сьогоднішній форум, важливі та корисні, адже під час них можемо обмінятися ідеями та напрацювати саме практичні кейси для втілення в життя», — зазначив  т.в.о. голови Київської ОВА Дмитро Назаренко у своєму вітальному слові до учасників.

А під час презентації  Концепції відновлення та розвитку Макарівської громади, яку розробили у межах проєкту “Стійка громада: післявоєнна концепція відновлення та розвитку Київщини”, були проведені фокус-групи з жителями громади, інтерв’ювання працівників місцевого самоврядування, тощо.

«Концепція включила в себе оцінку руйнувань, яких зазнала територія громади під час бойових дій та часткової окупації минулої весни і рекомендації щодо пріоритетів відбудови та розвитку», – зауважують у Інституті розвитку суспільних інновацій.

Раніше Інформатор БІГ  розповідав, що у березні на базі Ірпінського ліцею №1 для учнів та вчителів фізичної культури відбулася презентація «Учнівської ліги «Здорова Україна», у якій взяли участь школярі Бучанського району.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                           Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору