Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Дмитрівці відкрилось модульне містечко

У модульному містечку, яке відкрилось у Дмитрівці за сприяння уряду Польщі, благодійників та міжурядових організацій, уже заселено дві з трьох секцій.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Дмитрівську сільську раду.

Зазначається, що мешканцями цього тимчасового поселення є внутрішньо переміщені особи та люди, які втратили свої домівки під час бойових дій. Тут у двох секціях уже оселилась 41 сім’я, а це 115 осіб, в тому числі 30 дітей. Третю секцію заплановано заселяти найближчим часом.

«Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, висловив щирі слова подяки Польському уряду за безкоштовно надані модулі розраховані на тривале використання у якості житла, Міністерству розвитку громад та територій за реалізацію їх спорудження. Адресував вдячність народному депутату Верховної Ради України Людмилі Марченко, яка скоординувала роботу з Фондом «We help Ukrainians» в особі James Hart (Джеймса Харта) в наданні потужного генератора для безперебійного постачання електроенергії в модульноному містечку. А також відмітив роботу міжурядової організації Агентства ООН у справах біженців в Україні, яка забезпечила гуманітарні потреби жителів містечка в частині предметів першої необхідності (непродовольчих товарів) для облаштування їх комфортного проживання», – йдеться у повідомленні.

Також Тарас Дідич відзначив плідну співпрацю у впровадженні цього проєкту з керівництвом Київської ОВА  та Бучанської РВА.

Раніше Інформатор БІГ  розповідав, що у Горенці відкрили модульне містечко для тих, кого війна залишила без даху над головою. Також в Ірпені відкрили модульне містечко: дах над головою отримали сотні людей.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                      Інесса Швець

Фото: Дмитрівська сільрада

Нагору