Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На повороті з Ворзеля на Бучу відновлять найбільший у громаді прапор України

На повороті з Ворзеля на Бучу буде відновлено найбільший у громаді прапор України та встановлено пам’ятні знаки – як символ вдячності підрозділам, що героїчно протистояли окупантам.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що на перетині Варшавської траси та доріг на Бучу й Ворзель 3 березня 2022 року оборонці Бучі дали бій переважаючим силами ворога на бронетехніці. Тоді військові рф рухалися не по головній трасі, а по другорядній дорозі в приватному секторі, щоб прикритися будинками мирного населення.

«Їм протистояли взвод добровольців з «Азову», білоруси з майбутнього «Полку Кастуся Калиновського» та десантники 80-ї бригади. В українських бійців була переважно стрілецька зброя, з протитанкового озброєння вони мали лише ручні гранатомети. Тим не менше, їм вдалося стримати колону росіян. Майже добу вони тримали кругову оборону в готельному комплексі «Вілла Сан-Марино», – йдеться у дописі.

Міська Рада також додає, що же триває оновлення площі на в’їзді до Ворзеля. А до річниці звільнення громади прапор і меморіал стануть окрасою селища. До того ж фразу «I♥️BUCHA» буде демонтовано вже після урочистостей.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Бучанська громада отримала 47 мільйонів гривень з обласного бюджету на відновлення післявоєнного міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору