Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Мрія» стала символом боротьби та незламності

Першого квітня було звільнено Гостомель, який з першого дня повномасштабної війни стримував наступ російських загарбників, а боротьба за аеропорт «Антонов» стала знаковою.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Гостомельської селищної військової адміністрації.

Зазначається, що Гостомель не давав ворогу дістатися до столиці. Знаковою у всіх сеансах стала битва за аеропорт «Антонов», де знаходився транспортний літак АН-225 «Мрія», який знищили загарбники.

«Військові тримали постійну оборону аеропорту, який був стратегічно важливим об’єктом для наступу на Київ. Згодом увесь світ спостерігав, як окупанти зруйнували «Мрію». Вона стала символом боротьби та нашої незламності, адже справжню мрію не знищити», – йдеться у повідомленні.

Також розповідається, що жахливих страждань від окупантів зазнало селище під час тимчасової окупації. Було знищено сотні осель, зруйновано багато людських доль і життів… Жителі Гостомеля які перебували під постійними обстрілами. Окупанти їх катували, залякували, обшукували, брали в полон та навіть розстрілювали…

«Однак незламні люди стояли горою за свій дім. Українські захисники дали відсіч окупантам та відстояли рідну землю! Першого квітня Гостомель звільнили. Він вистояв! Він вистояв завдяки відважним серцям, мужності та вірі у сильну, незалежну Україну. А мрію… а «Мрію» відбудуємо!», – зауважують у Гостомельській селищній військовій адміністрації.

У парку “Щасливий” лунає українська музика

І нині у Гостомелі відбуваються заходи з нагоди дня звільнення селища від окупантів.

Зокрема, одним зі знакових місць є парк «Щасливий», у якому загарбники планували провести свій  парад після захоплення Києва. Сьогодні тут лунала музика, але наша, українська – у виконанні оркестру Головного управління Національної Поліції України у Київський області.

«З нагоди відзначення річниці деокупації Гостомеля оркестр виконав відомі українські пісні для мешканців селища», – зазначають у Гостомельській селищній військовій адміністрації.

Раніше Інформатор БІГ анонсував, що 1 квітня в Гостомелі відбудеться зустріч-спогад «Гостомель-оборонна брама столиці» та виступ Оркестру Головного управління Національної поліції України в Київській області.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що рік тому ЗСУ звільнили Бучу від росіян, які прийшли захопити владу та знищити український народ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Гостомельська селищна військова адміністрація

Нагору