Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі відновлюють пошкоджені війною об’єкти

Керівництво Київської ОВА проінспектувало процес відбудови житла та інфраструктурних споруд, зазначивши, що темпи таких робіт мають зростати.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що сьогодні, першого квітня, т.в.о голови Київської ОВА Дмитро Назаренко разом із заступником голови КОВА Миколою Бойком, начальником Бучанської РВА Данилом Мавляновим та головою Бучанської територіальної громади Анатолієм Федоруком перевірили процес відбудови зруйнованого та пошкодженого житла громади.

«Представники обласної влади побували на вулицях Вокзальній, Водопровідній та Яблунській, де ознайомилися з ходом ремонтних робіт.

Наразі тут триває заміна дахів багатоповерхівок, ремонт та будівництво будинків приватного сектору, заміна опор під освітлення», йдеться у повідомленні.

Пошкоджені війною будинки мають бути відновлені

Також Дмитро Назаренко перевірив оснащення укриття у дитсадку «Яблунька»,який є свого роду знаковим об’єктом для міста. Адже під час бойових дій та окупації Бучі саме в «Яблуньці» знайшли тимчасовий прихисток для порятунку майже 300 городян, серед яких були й діти.

«Наші головні пріоритети залишаються незмінними. Це посилення безпеки жителів та відбудова. Темпи робіт мають лише зростати, погода це вже дозволяє робити. Такі виїзди та спілкування із представниками місцевої влади важливі для робочого процесу. Маємо застосовувати комплексний підхід під час відбудови наших населених пунктів і долучити до цих процесів усі можливі ресурси»,зауважив Дмитро Назаренко.

У дитсадку “Яблунька” має бути комфортне для дітей укриття

І звернув увагу на те, що спільною метою є зробити все, щоб відбудувати пошкоджені споруди та повернути людей у рідні домівки.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що відділення комплексної реабілітації до кінця року з’явиться в Бучі на базі комунального некомерційного підприємства «Бучанський консультативно-діагностистичний центр».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору